KAN KAFFE GE BÄTTRE MÖTEN?

Det finns många olika saker som gör att bra kaffe för arbetsplatser är relevant. Det är nästan livsviktiga för några, för att de ska känna de kan överleva ett möte. Men det är även viktigt för alla, att kunna fokusera och vara skärpt, och känna man har energi under möten!
Kaffe till företag är det många som erbjuder, men det är inte alla som tänker på hur de påverkar möten. Många konferensplatser lägger ingen större vikt på kaffet i relation till vad man hade kunnat. Några gör det dock. En av de är Mindpark, som har både bryggkaffe men även baristor som gör äkta espresso eller cappuccino för de som vill ha det. De ha även ett samarbete med Scandinavian School of Coffee och deras baristakurser, som utbildar alla deras personal.
Men vilka kaffesorter är bäst då för möten? Svaret är att det finns inte ett som är bäst, utan olika föredrar olika sorter.
I södra Sverige, om du ska på konferens i Skåne till exempel, så är Zoegas rätt givet. Men visa föredrar specialkaffe - som inte är lika mörkrostad, utan ofta är endast mellanrostad för att få fram de bästa tonerna. Det många inte tänker på är att mellanrostad kaffe, även om det inte är lika "starkt", faktiskt generellt innehåller mer koffein!

HÖR AV DIG!

Vi vill hela tiden förbättra denna tjänst. Så har du tankar eller input, hör av dig! Allt är välkommen, förslag på samarbeten, tankar om fler platser som borde vara med och andra saker som är relevanta

REKOMENDATIONER

Men ja, för att få riktigt bra möten så tänk på kaffet. Det bästa är att kunna erbjuda olika alternativ. Så välj platser där det finns inte bara en enkel kaffemaskin, utan där det finns personal så som baristor som kan göra det kaffe som alla mötesdeltagare vill ha. För det finns nog inget att som är så bra som att kunna erbjuda alla en perfekt kaffekopp för just dem!
Om det inte går, så tänk på att alltid beställa in nytt kaffe. Det finns inget tråkigare än att det är paus i ett möte och så tar man kaffe, för att inse det är samma kaffe som stod där när man kom på morgonen. Att ha så färskt och nybryggt kaffe som möjligt gör mycket. Så be mötesplatsen om att tänka på det, om du är osäker på om de gör det eller inte!
En ytterligare rekommendation är att se till det finns gott om alternativ med mjölk till kaffet. Alla gillar inte svart kaffe, men många tänker på klimatfrågan eller sin hälsa i dessa tider. Att då kunna erbjuda alternativ till mjölk för de som vill ha det är bra.
Visste du förresten att kaffe faktiskt är väldigt klimatsmart, även om det transporteras långa avstånd? Det kan du läsa om här: kaffets klimatpåverkan
Så lägg vikt vid kaffet, och underskatta inte dess effekt på möten!