COWORKING SOM ERBJUDER KONFERENS OCH MÖTESRUM

De senaste åren har coworking vuxit kraftigt. Många coworking platser erbjuder och mötes- och konferenslokaler. Detta är i sig inte så konstigt - ofta har de behov av mötesrum för sina egna coworkers också. Men många har även fler lokaler än bara för egna behovet, och specialiserar sig på att inte bara vara rena coworking platser, utan även konferensanläggningar.

COWORKING - DEN SJÄLVKLARA PLATSEN FÖR MÖTEN?

När man tänker på det, är coworking platser egentligen väldigt logiska platser att ha möten på. Många bokar tex mötesrum på hotell, men om det är ett möte som inte kräver övernattning så är coworking spaces ett minst lika bra, om inte bättre alternativ. De är naturliga platser för affärer och kreativietet, och de är ofta moderna, välutrustade och välkomnande miljöer..

Det finns många olika coworking som erbjuder konferens. I Stockholm finns till exempel Epicenter, i Skåne har både Mindpark i Helsingborg och Hyllie stora möjligheter för möten, och i Göteborg är WTC ett populärt alternativ.

FRAMTIDEN

I framtiden ser vi en trend att coworking blir att tydligare mötesplatser även för konferenser, speciellt de som inte kräver övernattning. De som kräver övernattning kommer också i större grad flytta ut till konferensgårdar eller liknande platser som är mer "off-site". Allt detta kommer nog ske på bekostnad av hotell, som inte är lika naturliga mötesplatser i framtiden för affärsmöten.