BÄSTA KAFFE FÖR MÖTEN?

Vi har tagit reda på vad som är bästa kaffet att ha vid möten och konferenser

FRÅGA EXPERTERNA: BÄSTA KAFFET FÖR ETT MÖTE

Vi får en rad olika frågor till oss. Utöver självklara frågor, så som vilka platser vi rekommenderar för konferenser i städer så som Malmö eller Göteborg, så är det även saker som rör själva innehållet. Där är det saker så som olika workshops att använda, eller hur man får till kreativa möten (tips: kolla in Hyper Islands workshop sida för massa olika förslag inklusive bra instruktioner).

En av de mer udda frågorna vi har ställt oss själva är: Vilket kaffe är bäst för bra möten?

För att få svar frågade vi så klart experter, i detta fall nybryggt.nu gänget om vad de vet i frågan. De har både privatpersoner men även kaffe för företag som kunder, och många år av gedigen kunskap.

Så, vad sade de?

KOFFEIN OCH KAFFE

Ett av inspelen var att koffein spelar roll. Koffein verkar ju inte direkt, utan tar ca 20-30 minuter att verka. Därför är det till exempel att rekommendera att börja möten med kaffe och fika, innan själva mötet börjar. Så att alla är pigga när mötet börjar på riktigt.

Men för mycket koffein kan vara jobbigt, så det bästa är inte för stora koppar, utan lagom stora koppar kaffe.

SMAKMÄSSIGT EN BALANSGÅNG

Kaffe är något som nästan alla i Sverige dricker - men inte något som alla tycker likadant om. När det gäller kaffe för möten så rekommenderar dem att gå på traditionella smaker och lokala varianter - så som tex Zoegas ifall du har konferens i Skåne. Att ha specialkaffe är något som vissa kaffeälskare verkligen gillar, men andra kommer ha svårt att tycka att ett ljusrostad kaffe är "riktigt kaffe". Så det är bäst att gå på tradition.

En sak man kan göra dock är att erbjuda både bryggkaffe och alternativ så som cortado eller espresso macchiato, något visa konferensplatser gör, så som Mindpark i Hyllie.


TÄNK PÅ CSR ÄVEN NÄR DET GÄLLER KAFFE

Något som många inte tänker på är att kaffe är en utmärkt möjlighet att ta ansvar som företag. Därför är en rekommendation att alltid se till att kräva fairtrade kaffe när man har möten med företag. Fairtrade kaffe är, utöver att det motverkar fattigdom i landet där kaffet produceras, även odlat med mindre bekämpningsmedel och snällare för ursprungsregionen.

Så där har du det. Håll dig till "vanligt kaffe" när det gäller företagsmöten, men ställ krav på fairtrade och se till att kaffet finns på plats redan innan mötet börjar.